Mer färg tack!

Från vitt till färgglatt

Det här projektet ligger mig varmt om hjärtat. Jag hjälpte en småbarnsfamilj  som älskar konst och färg att förvandla deras villa från vit och färglös till ett hem fullt av färger och intryck i just deras stil. Vi började med ett inledande möte där jag tog reda på hur ett drömhem skulle se ut för just dom. När jag ställer mina frågor tar jag samtidigt reda på irritationsmoment i vardagen och försöker hitta lösningar på dessa när jag designar. Jag ser mig omkring och noterar saker som kunden kanske inte tänkt på.

I detta fallet fanns en öppen planlösning med kök, matplats och vardagsrum i ett där möbleringen  stoppade flödet i rummet och fick det att kännas mindre än vad det var. Lyckligtvis hade familjen ett poolrum en halv trappa ned med igenbyggt golv som de använde som lek/kalasrum. Min idé var att göra poolrummet till ett stort vardagsrum med mer sittplatser och luftigare känsla och samtidigt frigöra mer utrymme i den öppna planlösningen som den stora soffan slukade. Familjen ville fortfarande kunna se på tv i det befintliga rummet men då kunde vi istället placera dit en nättare soffa.  Matplatsen placerades lite längre bort vid den härliga inbyggda bokhyllan och det stora fönsterpartiet så att det blev en fröjd för ögat varje gång man gick förbi eller satte sig ned för att äta. 

9UFCT6DQ

Caseinfo

Uppdragstyp

Inredning

Uppdragslängd

3 månader

Uppdragsgivare

Privatperson

År

2021